Handbal

Nimic nou în urma scandalului „Mită pentru arbitri”

Ieri a avut loc ședința Consiliului de Administrație al FRH, în care președintele Cristian Gațu și selecționerul Aihan Omer ar fi trebuit să dea explicații cu privire la scandalul “Mită pentru arbitri”. Nici vorbă de așa ceva. Gațu s-a rezumat la un comunicat de presă, iar Omer a lăsat la latitudinea membrilor CA să decidă soarta sa.

 

Secundul tricolorilor este însă degajat și încearcă să găsească “la rece” cauzele care au adus lumea handbalului în această situație. Petru Ghervan spune că lucrurile trebuie să reintre pe un făgaș normal cât mai repede. “Scopul tuturor este acela de a obține performanță, iar dacă s-a întâmplat ceva necurat, cu siguranță a fost din cauza dorinței mari de reuși. Nu trebuie să uităm că România nu mai fusese la un Mondial de 13 ani și presiunea era foarte mare. În sânul naționalei au ajuns semnale că echipa Muntenegrului ar fi susținută nemijlocit pentru a se califica la Mondialul din Croația. Se vorbea că până și președintele din acea țară ar fi un apropiat al handbalului. De aici s-a plecat, a declarat Petru Ghervan.

Ghervan și Omer nu au mai vorbit la telefon de o lună !

De aproape o lună de zile, Petru Ghervan și Aihan Omer nu au mai discutat la telefon. “A avut telefonul închis în toată această perioadă. După ce s-au dictat sancțiunile de către cei de la EHF l-am sunat pentru a-l încuraja. I-am spus să-și ia și niște avocați buni, pentru că are nevoie cu siguranță. Nu e deloc plăcut să fii în postura lui Omer în momentul de față. El este un antrenor bun, inteligent, abil, care își va putea reface imaginea prin rezultate”, a spus Petru Ghervan, care a mai adăugat că Omer are șanse 0% să mai fie principalul naționalei masculine de handbal. “Echipa tehnică de la echipa națională a României se va dizolva. Eu nu mă văd printre cei care ar putea fi la cârma României”, a mai spus Ghervan.

Corupția din handbal poate fi eradicată prin mărirea baremurilor arbitrilor

Când vorbește despre corupția din handbalul românesc, Petru Ghervan nu omite celebrele cazuri de corupție din handbalul internațional, în care au fost implicate grupări ca THW Kiel și Cehovski Medvedi, câștigătoare ale Champions League. “Faptul că și asemenea cluburi, unde evoluează cei mai buni sportivi din lume, au ajuns să recurgă la practici de acest gen trebuie să dea de gândit tuturor. Acei oameni au investit tot pentru a face performanță. Și poate unul dintre ultimele capitole, dar nu de neglijat, a fost și arbitrii. Degeaba se discută că arbitrii de la noi nu sunt corecți dacă nu se face nimic concret.
Trebuie mărite baremurile, iar cei care mai greșesc să fie sancționați drastic. E prea mare diferența dintre salariile jucătorilor și antrenorilor și cele ale arbitrilor. La noi, arbitrii nu sunt profesioniști și aș întreba și eu dacă s-a gândit cineva ce vor face arbitrii în noul sezon, când vor trebui să oficieze vinerea. Aproape toți au un serviciu…”, declară Ghervan.

Gațu nu-și dă demisia

Conform unui comunicat postat pe site-ul Federației Române de Handbal, președintele forului, Cristian Gațu, anunță că nu intenționează să demisioneze în urma scandalului “Mită pentru arbitri”, dorind să-și încheie mandatul de patru ani, care va expira peste aproximativ o lună.
Redăm comunicatul integral semnat de președintele FR Handbal, Cristian Gațu:
“Ca urmare a scandalului intitulat generic

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: