PSD Suceava 2020

Suceava

Reabilitarea termică a blocurilor prin programul național începe în septembrie

Licitația pentru desemnarea constructorilor la primele 5 blocuri de locuințe este ținută la finele acestei luni

La sfârșitul lunii, va fi ținută licitația pentru desemnarea constructorilor la primele 5 blocuri de locuințe din municipiul Suceava care vor intra în reabilitare termică.

 

Imobilele sunt situate în zona centrală a urbei, pe străzile Mihai Viteazul, Gherasim Buliga și Ciprian Porumbescu, viceprimarul Viorel Seredenciuc arătând că, după stabilirea câștigătorului, municipalitatea va insista pentru începerea cât mai rapidă a lucrărilor.
„Vom accelera, cât de mult se va putea, demersurile pentru anveloparea termică a blocurilor”, precizează adjunctul șefului executivului local. Dl Seredenciuc subliniază că, potrivit procedurilor de ținere a licitației, o firmă participantă poate face oferte pentru unul sau mai multe blocuri la care se angajează să facă lucrări de izolare termică. Viceprimarul spune că, până acum, au fost proiectate doar lucrările la clădirile menționate, iar, pe măsură ce vor veni și alte proiecte, primăria va organiza noi licitații.
La compartimentul specializat al Primăriei au fost de-puse solicitări de anvelopare pentru 31 de blocuri, cu 945 de unități de locuit. Potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați în Consiliul Local și în funcție de numărul de camere, cota aferentă unui proprietar din blocul K, de pe strada Alexandru cel Bun, este de 584 de euro, iar a unuia de la imobilul de la nr. 9, de pe strada Gherasim Buliga, de 1410 euro. Programul de reabilitare termică este finanțat în proporție de 50% de la bugetul de stat, de 30% de la bugetul local și de 20% de la beneficiari. Programul național privind creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe urmărește reducerea consumului de energie și asigurarea unui climat termic corespunzător în interiorul apartamentelor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: