PSD Suceava 2020

Rata șomajului continuă să crească

Șomerilor proveniți de pe piața muncii li s-au adăugat și absolvenții din promoția acestui an

Rata șomajului din județul Suceava își continuă trendul crescător de la începutul anului, ajungând, la finele lunii trecute, la 5,83%. Aceasta este cu 0,25% mai mare decât în iunie și cu 2,1% mai mare față de luna similară a lui 2008.

 

Potrivit directorului coordonator al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), Ioan Cristian Șologon, numărul șomerilor înregistrați în evidențele instituției a crescut cu 653 de persoane față de luna anterioară, ajungând, la sfârșitul lunii iulie, la 14.762 persoane, 8871 dintre acestea beneficiind de indemnizații de șomaj.
„Dacă în lunile aprilie și mai s-a înregistrat o aplatizare a curbei intrărilor în șomaj, datorată reluării activităților sezoniere, începând cu luna iunie, la șomerii proveniți de pe piața muncii s-au adăugat absolvenții din promoția acestui an, astfel încât intrările lunare în șomaj au ajuns la nivelul atins la începutul anului”, precizează dl Șologon.
La debutul lui august, în baza AJOFM figurau 841 de absolvenți care beneficiază de servicii de ocupare, 256 din aceștia primind și suport financiar, prin acordarea indemnizației de șomaj.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: