PD-L își asumă „măsurile nepopulare”, necesare în această „perioadă grea pentru țară”

Dacă PSD nu face la fel, este invitat să plece de la guvernare > Liderul organizației sucevene a PD-L, Gheorghe Flutur, a fost mandatat să solicite nulitatea „Parteneriatului pentru România”

 

În urma rezoluției adoptate duminică la Vatra Dornei, Biroul Permanent Județean al PD-L Suceava l-a mandatat pe liderul organizației, Gheorghe Flutur, vicepreședinte al partidului și membru al conducerii coaliției PD-L – PSD, să solicite atât conducerii PD-L, cât și coaliției, să constate nulitatea „Parteneriatului pentru România”.
Anunțul a fost făcut de prim-vicepreședintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, care a explicat că s-a ajuns în această situație din cauză că PSD nu respectă nimic din acest protocol. „Un document de acest gen există doar dacă prevederile stipulate în el sunt transpuse în practică. În acest moment, noi constatăm că acest document nu este pus în practică de PSD, care are un comportament de opozant și, în aceste condiții, actul este nul de drept. Nu facem decât să constatăm această situație”, a subliniat Onofrei. El a arătat că, prin programul de guvernare, asumat de PD-L și PSD, foarte multe din angajamentele luate trebuiau puse în practică de miniștrii social-democrați, exemplificând cu descentralizarea administrativă, reforma învățământului, reforma agriculturii, reforma sistemului sanitar, programul național de mediu, reforma salarizării personalului bugetar și a sistemului de pensii.
„De fapt, problema este că această coaliție nu este for-mată din PD-L și PSD, ci din PD-L și mai multe PSD-uri. PSD s-a transformat dintr-o structură de tip caracatiță, cu o conducere unică și mai mulți executanți, într-un monstru cu mai multe capete și cu niciun executant. În PSD sunt mai multe PSD-uri, de la Ion Iliescu, la Vanghelie sau Dragnea, ceea ce arată că PSD oscilează între secera și ciocanul lui Ion Iliescu până la zvastica lui Radu Mazăre”, a spus Onofrei.
Parlamentarul sucevean consideră că președintele PSD, Mircea Geoană, are o gravă problemă internă, în special legată de lipsa de autoritate și de credibilitate în interiorul partidului, apreciind că acesta nu poate să se țină de cuvânt atunci când își asumă, în coaliție, anumite decizii, pentru că, de fapt, nu poate hotărî în numele întregului partid. „În aceste condiții, consider că trebuie reactualizat protocolul cu PSD și cerem premierului să-și exercite prerogativele de premier, fără să-l mai întrebe pe Geoană. Astfel, orice ministru care nu pune în practică programul de guvernare să fie revocat automat din funcție. Pentru asta nu e nevoie de acceptul lui Mircea Geoană”, a spus Onofrei. Totodată, el a mai arătat că PD-L își asumă responsabilitatea guvernării, iar dacă PSD nu vrea să fie responsabil de actul de administrare a țării, să plece de la guvernare. „Este o perioadă grea pentru țară, când vor fi adoptate și puse în practică măsuri nepopulare, iar PD-L și le asumă. Dacă PSD vrea să-și asume alături de PD-L actul de guvernare, atunci să facă și să tacă sau, dacă nu, să plece de la guvernare și să spună ce vor”, a conchis Orest Onofrei.
La rândul său, secretarul PD-L Suceava, deputatul Ioan Balan, a declarat că poziții similare au și reprezentanți ai altor organizații PD-L din Moldova, cele care au obținut rezultate foarte bune în alegerile parlamentare. „Este reacția unui partid care, cel puțin la Suceava, este majoritar, dar care trebuie să împartă

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI