PSD Suceava 2020

Incendii devastatoare la Vama și Dumbrăveni

La Dumbrăveni, un bătrân a murit după ce a încercat să verifice butelia abia montată cu chibritul aprins

ISU „Bucovina” Suceava s-a întrebuințat serios sâmbăta aceasta, militarii angajați ai structurii intervenind la stingerea a două incendii puternice. Pompierii au reușit, într-una dintre situații, salvarea a trei gospodării. Celălalt caz s-a soldat cu un deces.

 

> Detașamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc, Garda de intervenție Gura Humorului și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vama au deplasat două autospeciale pentru localizarea și stingerea flăcărilor ce cuprinseseră gospodăria cetățeanului Vasile P., din localitatea Vama. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la un adăpost de animale și anexe, construite din lemn, existând pericolul de propagare la trei locuințe învecinate. După aproximativ 4 ore de luptă acerbă cu focul, sinistrul a fost lichidat. Au ars adăpostul de animale, pe o suprafață de 78 mp, anexele (bucătărie de vară și magazie pentru lemne), pe o suprafață de 22 mp, circa 800 kg fân, 2 mc lemn de foc și 3 mc cherestea. Din primele cercetări, a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui scurt-circuit electric provocat de conductori electrici neizolați corespunzător. Valoarea celor trei gospodării salvate trece de 300.000 de lei, iar a pagubelor estimate, de 80.000 de lei.
> Detașamentul de pompieri Suceava și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Dumbrăveni au intervenit cu două autospeciale pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din Dumbrăveni, unde exista pericolul de propagare la casa de locuit și anexe. Proprietarul, R. D., în vârstă de 74 de ani, schimbase cu puține momente înainte butelia și a vrut să o verifice cu ajutorul unui chibrit aprins. Scăpările de gaze au generat instantaneu o explozie puternică.
Incendiul a fost lichidat, după aproximativ o oră de intervenție, în limitele găsite, dar, din păcate, proprietarul nu a putut fi salvat. Pompierii au salvat

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: