„Dacă pleacă Omer, e clar că plec și eu”…

…a comentat profesorul Petru Ghervan posibila plecare de la Naționala de handbal a antrenorului Aiham Omer > Antrenorul selecționatei României a fost suspendat 5 ani din activitatea sportivă pentru o tentativă de mituire a arbitrilor din meciul cu Muntenegru de anul trecut, din barajul pentru Mondialele 2009 > Ghervan îi comunicase mai demult lui Aiham intenția sa de a părăsi stafful Naționalei

 

Petru GHERVAN

Tribunalul de arbitraj al Federației Europene de Handbal (EHF) l-a suspendat ieri pe Aiham Omer, antrenorul naționalei de handbal a României, și pe Petru Paleu, fost vicepreședinte al Federației Române de Handbal, pentru încercarea de mituire a arbitrilor din Danemarca ai meciului România – Muntenegru din barajul pentru Mondialele din acest an.
Partida în cauză s-a desfășurat la Oradea, în data de 14 iunie 2008, Martin Gjeding și Mads Hansen reclamând faptul că le-au fost oferiți câte 30.000 de euro ca să ajute România. Ei au refuzat banii, iar România s-a calificat la Mondiale după 14 ani de absență, după ce pierduse prima partidă cu muntenegrenii, dar o câștigase pe a doua, scorul general fiind de 56-55.
Decizia tribunalului, comunicată ieri, prevede pentru Aiham și Paleu o suspendare pe 5 ani din activitatea sportivă, FRH fiind amendată totodată cu suma de 27.500 de euro.
Orice situație similară ce ar putea apărea în următorii patru ani ar duce la excluderea României din orice competiție europeană.

Este o decizie exagerată !

Dacă se va menține și după epuizarea căilor de atac, decizia Tribunalului de arbitraj al EHF îl poate afecta și pe antrenorul sucevean Petru Ghervan, secundul lui Aiham Omer la naționala de handbal. Alegerea lui în această poziție a aparținut chiar selecționerului, care l-a preferat în vara lui 2007 pe antrenorul CS Universitatea în stafful naționalei, înaintea altor antrenori cu mai mare renume la acea vreme. „Dacă pleacă Omer, e clar că plec și eu”, a declarat tranșant profesorul Ghervan.
La câteva zeci de minute după comunicarea deciziei de suspendare, secundului naționalei de handbal a României îi părea exagerată hotărârea tribunalului. „Mi se pare complet exagerat să iei o decizie pe baza declarației a doi oameni împotriva altor oameni. Când am aflat toți de intenția danezilor de a da declarații în legătură cu o tentativă de mituire, am comentat că era o treabă de imagine, care i-ar fi remarcat într-o conjunctură în care se făceau alegeri în forul european de handbal. Nici nu mi-a trecut prin cap altceva, darămite să mai știu și amănunte. Treaba mea de secund era lângă banca tehnică. În acest moment însă mă depășește ce aud, pentru că nu știu pe ce se motivează decizia Tribunalului de arbitraj. Dacă intenția oficialilor noștri se confirmă, atunci, respectând valorile sportive, ale handbalului în special, măsura Tribunalului trebuie acceptată. În acest moment însă, repet, decizia este cel puțin ciudată, exagerată”, a fost părerea lui Petru Ghervan.
El a afirmat că îi comunicase chiar în urmă cu trei săptămâni lui Aiham Omer decizia de a se retrage din conducerea naționalei de handbal.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: