Codrul, sursă de litigii și de pagube

Pădurea a ajuns, după 1990, mai mult decât un măr al discordiei pentru multă lume. Când a început retrocedarea codrului celor care l-au avut în proprietate – retrocedare realizată, în multe locuri, anapoda, după declarațiile unor oameni, cu martori, cu acte false, pe bază de relații etc. – nefiind sigură pe proprietatea ei, foarte multă lume, mai ales din zona de munte a județului, s-a năpustit cu „drujbele” sau cu securile asupra arborilor și i-au culcat la pământ.

 

A fost un adevărat dezastru. S-a tăiat „ras” sute de hectare de pădure, pentru că și legislația a fost permisivă, ajutându-i parcă pe hoți să-și facă de cap. În punerea la pământ a pădurilor au contribuit și unele organe de anchetă, inclusiv justiția, care a privit cu duhul blândeții faptele celor care alimentau cu butuci gaterele apărute, la un moment dat, ca ciupercile după ploaie în majoritatea localităților situate în zone apropiate de fondul forestier. Una dintre localitățile județului în care „nimicirea” pădurii a constituit o preocupare „la ordinea zilei” a multora a fost comuna Stulpicani. Dintre numeroasele cazurile înregistrate aici (despre multe dintre ele „Crai nou” a scris la timpul potrivit), astăzi ne vom opri la unul.

Lemnul, dat în custodia infractorului (?!)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: