Tribunalul i-a trimis în arest și pe cei 9 traficanți reținuți miercuri

> Într-o lună și jumătate polițiștii și procurorii au trimis după de gratii 18 persoane suspectate de trafic internațional de droguri > Alți 64 de cărăuși din Suceava și Botoșani înfundă pușcării din Europa și America de Sud, după ce au fost găsiți cu peste 100 kg de droguri la ei

 

Tribunalul Suceava a emis ieri dimineață mandate de arestare preventivă pentru toți cei 9 inculpați reținuți de procurorii Serviciului Teritorial al DIICOT.
Pe durata cel puțin a următoarelor 29 de zile Cezar Bilius, Adrian Bilius, Florin Căliman, Daniela Golea, Dimitrie Grosu, Boris Rotaru, Adrian Mihai, B. Andrei Bâgea și Ingrid Tecuceanu vor fi cercetați în stare de arest pentru constituire, aderare și sprijin al unui grup infracțional organizat.
Este ultima lovitură – și se pare că și cea „mortală” – dată de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii DIICOT grupării sucevene din cadrul unei rețelei transfrontaliere de traficanți de droguri de mare risc.

93 de cărăuși suceveni și botoșăneni au văzut lumea transportând droguri

Documentarea activității rețelei a început în martie 2008 când structurile de crimă organizată din Suceava au aflat despre existența unui grup de 14 persoane care racolau tineri pentru a-i pune ulterior la dispoziția unor grupări internaționale de traficanți de heroină și cocaină, pentru cărăușie. Acestea operau pe relațiile Turcia – Europa de Vest, Turcia – China și America de Sud – Vestul Europei.
S-a descoperit ulterior că au fost racolați astfel nu mai puțin de 93 de tineri de pe raza județelor Suceava și Botoșani, cu vârste între 18 și 27 de ani, care au început să vadă lumea transportând droguri.
Cărăușii erau plătiți după fiecare transport cu sume cuprinse între 2500 și 4000 de euro, în timp ce racolatorii primeau de la 1500 până la 3000 de euro pentru fiecare persoană pusă la treabă.
Din 93 de cărăuși, 55 au fost arestați în mai multe țări din Europa și America de Sud, fiind găsite asupra lor circa 90 kg cocaină și heroină.
Un cărăuș sucevean a rupt lanțul și s-a întors acasă cu 2 kg de heroină pe care a încercat să le vândă cu ajutorul a trei indivizi, în parcarea de la Iulius Mall. Cei trei au fost prinși în flagrant și arestați în data de 12 iunie.
Patru suceveni, din cei 93, și-au făcut și ei propria afacere și, împreună cu alte două persoane, au căutat, găsit și livrat acelorași rețele de traficanți alți 13 cărăuși, care au început să „producă”. Nouă au fost însă arestați în străinătate, prinși având asupra lor 12,130 kg de cocaină și 4 kg de heroină.
În paralel, la Suceava polițiștii și procurorii de la Crimă Organizată își făceau treaba trimițând după gratii pe cei 6 racolatori ai lor, reținuți și arestați în zilele de 22 și 23 iunie.
Acțiunea de miercuri de la Suceava, când zeci de polițiști și jandarmi au efectuat 31 de percheziții, a fost un alt episod al amplei acțiuni de destructurare a rețelei de traficanți. Rezultatele obținute în urma lor a fost elocvent: 26 de calculatoare, șapte laptopuri, 32 telefoane mobile, 83 cartele SIM, 12 pașapoarte, trei harddiskuri, 13.900 euro, 1.000 lei, 8 cutii cu morfină, a câte 5 fiole de 20 ml, probe suficiente și pentru arestarea grupului de 9 persoane.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: