Numai de bine !

Pe vremea când “președinte de județ” era Constantin Sofroni, fie-i proaspătă amintirea, s-au pus bazele relației cu nemții din Schwaben. Tema a tensionat viața publică bucovineană câțiva ani la rând, unii tunând și fulgerând împotriva parteneriatului cu aceștia, bănuit ca unul subversiv. ”Vor nemții Bucovina?”, se temeau destui, mai ales că în parteneriat fusese atras și Nordul Bucovinei.
Șvabii, mulți – se știe deja – având obârșii bucovinene, și-au motivat apropierea de cele două regiuni prin dorința de a media eventualul conflict dintre părțile întregului sfâșiat de război. Au propus de la început crearea unei euroregiuni, care, ceva mai extinsă, s-a și realizat ulterior, dar care pare încă nenăscută.

 

Dumitru TEODORESCU

Mult mai bine a funcționat parteneriatul parafat oficial la Augsburg în 1997 între Augsburg, Cernăuți și Suceava. Cititorul consecvent al acestui ziar are deja în memorie suita de evenimente care au marcat calitativ această relație. ”Cu mult succes s-a activat în acești doisprezece ani de parteneriat pentru eliminarea unor prejudecăți și stimularea bunei înțelegeri reciproce, în vederea promovării apropierii dintre regiunile noastre și între cetățenii lor“, afirmă actualul președinte al Consiliului Regional Schwaben, dl J

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: