La o zi după ce a fost dat afară din PRM pentru că vroia șefia organizației județene

Ilie Niță trece la PNL

Proaspătul președinte ales al Organizației Municipale Suceava a PRM, omul de afaceri Ilie Niță, a trecut la PNL, asta la o zi după ce liderul județean al PRM, Gheorghe Acatrinei, l-a exclus din partid pe motiv de lipsă de activitate.

 

Ilie NIȚĂ

Niță, care a candidat din partea PRM la funcția de primar al Sucevei și a obținut suficiente voturi, a fost ales președinte al organizației municipale a PRM pe data de 23 iulie, când a avut loc Conferința de dare de seamă și alegeri, ocazie cu care a fost desemnat și un birou municipal permanent. Ilie Niță a fost singura propunere pentru funcția de președinte și ales în unanimitate de voturi, de față fiind chiar președintele organizației județene, Gheorghe Acatrinei. Interesant este că, în procesul verbal al ședinței, semnat în final de Acatrinei, nu se pomenește nimic de vreo lipsă de activitate a lui Niță sau de alte probleme în organizație.
Pe 28 iulie, Ilie Niță anunță oficial organizația județeană că dorește să candideze pentru funcția de președinte la nivel județean, stârnind mânia liderului în funcție (de câteva mandate bune, în care rezultatele la alegeri au fost din ce în ce mai slabe), Gheorghe Acatrinei. Acesta decide schimbarea lui Niță din funcție motivul invocat de altfel suficient de penibil: lipsa de activitate; și aceasta în condițiile în care cu câteva zile mai devreme l-a susținut la șefia organizației municipale. Acatrinei a „șters pe jos” cu Niță într-o conferință de presă, uitând însă să spună că, de fapt, singura problemă era intenția lui Niță de a prelua șefia organizației județene. Și pentru că Ilie Niță chiar avea șanse să îl bată pe Acatrinei, liderul județean a decis că e momentul să îl dea afară din partid. Pur și simplu!

Liberalii nu au scăpat ocazia de a-l îmbarca pe Niță la ei în partid

Cei care au profitat primii, cel puțin la capitolul achiziții, de demiterea liderului PRM au fost cei din PNL, care l-au și înregimentat pe Ilie Niță, urmând a-i oferi acestuia o funcție cu caracter de interi-mat, până la organizarea alegerilor interne. „Am încredere că vom crea în PNL o echipă nouă, ce va dori să schimbe fața municipiului și județului Suceava”, a spus liderul județean al PNL, Alexandru Ștefan Băișanu. El a ținut să prezinte în conferința de presă de ieri încă doi oameni de afaceri din Suceava, pe Theodora Gâlcă (care are mai multe „acțiuni” în zona media din județ) și Ioan Ciuhan, cu care speră să facă echipă împotriva lui Gheorghe Flutur și Gavril Mîrza.
Noul membru PNL Ilie Niță a refuzat să comenteze negativ gestul liderului PRM și a declarat doar că nu vrea să mai privească la trecut. „Mă bucur acum că sunt alături de noii mei colegi de partid. Nu comentez ce s-a întâmplat la PRM, pentru că ar însemna să fac bâlci gratuit. Sunt foarte multe persoane nemulțumite în PRM Suceava, despre care cred că vor veni alături de mine la PNL”, a explicat Ilie Niță.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI