Sucevenii vor fi scoși „din beznă” abia în toamnă

Locuitorii municipiului reședință de județ mai au de așteptat până când vor avea un iluminat public modern. În prezent, lucrătorii executivului municipal lucrează la întocmirea caietului de sarcini pentru organizarea licitației de atribuire a lucrărilor, acesta urmând a fi pus pe masa deliberativului local, spre analiză, abia luna viitoare. În condițiile în care proiectul de hotărâre va trece de Consiliul Local, urmează procedura de desemnare a executantului, demersul durând încă cel puțin o lună.

 

„Sperăm ca până în luna august să avem caietul de sarcini, să-l aprobăm în CL, după care să organizăm licitație. Intenționăm să întocmim un caiet de sarcini în avantajul municipalității, în ideea că firma care vine să suporte cheltuielile de investiții”, a făcut cunoscut primarul Ion Lungu, menționând că, astfel, municipalitatea va plăti doar contravaloarea consumului de energie electrică.
În primăvară, în vederea modernizării, primăria a achiziționat rețeaua electrică de iluminat stradal urban de la E.ON, scop în care de la bugetul local a fost alocată suma de 500.000 de lei.
În prezent, se constată că iluminatul public funcționează defectuos, majoritatea deficiențelor fiind cauzate de gradul ridicat de uzură a infrastructurii electrice. Șeful municipalității era de părere că rețeaua electrică este veche, cu cabluri îmbătrânite și împușcate, prin urmare avându-se în vedere înlocuirea conductorilor, stâlpilor și lămpilor, precum și folosirea de becuri economice cu ele-mente de temporizare, la fel ca în mai multe municipii din țară.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: