Pe fondul temperaturilor înalte

Pâine râncedă și mucegăită în chioșcurile și magazinele sucevene

În urma reclamațiilor primite, inspectorii sanitar-veterinari fac verificări pe linia calității produselor de panificație puse în consum

 

Sanitar-veterinari suceveni fac controale pe linia calității produselor de panificație puse în vânzare. Directorul coordonator al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr. Petrea Dulgheru, spune că inspectorii din subordine răspund, astfel, unor reclamații venite din partea consumatorilor, aceștia plângându-se că li s-a vândut pâine necomestibilă.
Dr. Dulgheru atenționează cumpărătorii să aibă grijă de unde se aprovizionează, deoarece, din cauza temperaturilor ridicate, produsele de panificație ambalate sau neambalate, ținute în mediu impropriu, se pot deprecia rapid. „Am primit reclamații de la consumatori că, pe fondul căldurii de afară, pâinea este ținută la temperaturi foarte înalte în chioșcuri sau alte unități comerciale și mucegăiește sau se acidulează”, relevă șeful DSVSA, adăugând că, date fiind condițiile amintite, în această perioadă fierbinte apar nedorite modificări organoleptice și fizico-chimice. Petrea Dulgheru nu recomandă consumatorilor pâinea cu suprafața crăpată, arsă sau deformată, insuficient crescută, cu miezul crud ori cu miros nespecific, de rânced.
Din 2004, DSVSA are competențe pe latura alimentară, controlând aspecte legate de implementarea legislației specifice și de aplicarea și respectarea normelor de siguranță alimentară.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: