Tabăra internațională „Bucovina, trecut, prezent și viitor”

15 moduri de a privi lumea, la Horodnic de Sus

Pictori amatori și profesioniști din România și alte 6 țări din Europa lucrează în aceste zile inspirați de peisajul bucovinean, în cadrul Taberei internaționale de pictură “Bucovina, trecut, prezent și viitor”, organizată anul acesta la Hanul Vânătorilor de la Horodnic de Sus.

 

Ajunsă la a IV-a ediție, inițiată de Uniunea Ucrainenilor din România – Ținutul Bucovina și de președintele acesteia, prof. Ioan Bodnar, sprijinită de Prefectura Suceava, tabără se va încheia pe 1 august, pe 30 iulie fiind programat vernisajul expoziției la care au muncit artiștii, expoziție ce va fi deschisă la han. Fiecare pictor a avut “obligația” artistică de a lăsa Bucovinei câte 4 tablouri. Expoziția va fi itinerantă, după Horodnic urmând Suceava, apoi alte localități din județ: Gura Humorului și Vatra Dornei. Există însă ambiția și intenția de a o trece granița în Ucraina, poate și mai departe, în țările artiștilor, spune Ioan Bodnar –, el însuși pictor. “Această tabără are ca scop promovarea imaginii Bucovinei și înscrierea ei în circuitul turistic. Și cred că ea reprezintă o reușită pentru toată lumea, pentru cei care au participat, dar și pentru cei care vor vedea expoziția. Acești pictori vor deveni

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: