Liniște

Într-un recent sfârșit de săptămână, asemeni celui în care am intrat, un vecin de odinioară m-a invitat – într-un sat la vreo 25 kilometri de Suceava, unde prețurile terenurilor pe care se poate construi încă ar mai fi abordabile și de „oamenii obișnuiți” – să-i văd casa cea nouă. Ridicată și datorită ajutorului căpătat de la părinți, și datorită trudei de câțiva ani a soției într-un restaurant din Valencia. Casă la care mai sunt încă destule de făcut (iar pentru aceasta soția mai are de gând să lucreze încă vreo doi ani în Spania), dar deja locuibilă și chiar suficient de aranjată.

 

L.D. CLEMENT

După o seară, prelungită spre noapte, în care și unii și alții deșertaserăm… mai toate poveștile (firește era și soața „spaniolă”, într-un „concediu” de două săptămâni), ne revăzurăm într-un târziu de dimineață, pe treptele casei, cu toții având ochii spre cer, în încercarea de a intui intențiile celor câțiva nori care erau purtați de colo-colo de un vântișor ce părea prietenos. Până să ajungem la a ne face planuri, mi-am dat seama, uluit, că ne aflam înfășați într-o liniște nefirească, ca de sfârșit de lume. Din amintirile zilelor petrecute la țară cândva, în copilărie, îmi reveneau în minte câte un muget de vacă, un ascuțit covițat de porc (însă o mătușă îmi spunea, pe atunci, că ar fi mare rușine ca din curtea ta să se audă astfel de zgomote; fiindcă lumea ar putea zice că ții vitele nemâncate!), un huruit de tractor…? De unde?, îmi explică gazda, cei care țineau animale le-au vândut cam până anul trecut; mai au unii (el n-are decât un câine) vreo două găini… Iar colo, uite, nu mai stă nimeni, dincolo a rămas doar o băbuță, în vila aia mare nu șade cineva, că-s plecați în Irlanda. Așadar, liniște.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: