Ghinioane la repartizarea în învățământ

Deși obținuse 9,50 la concursul de titularizare, o candidată la un post de profesor psihopedagog a rămas fără catedră, deoarece nu s-a prezentat la repartizare din cauza unui deces în familie.
Potrivit inspectorului general-adjunct, Virginel Iordache, respectiva nu a anunțat că are o problemă, fiindcă ar fi avut șansa să trimită la repartizare pe altcineva cu procură, salvându-și astfel postul, acum ocupat de cineva cu medie mai mică.

 

Ghinioane la repartizarea în învățământ

Au rămas fără post titular în învățământul special alte 14 persoane, care nu aveau atestate de predare acolo, și încă 2 candidați care fuseseră bur-sieri MECI și, conform legii, aveau catedră rezervată în localitatea de proveniență, fiindcă nu au avut minim 7 la concurs.
Dl Iordache a precizat că în urma repartizării au rămas neocupate doar cele 16 posturi menționate mai sus, din cele 355 posturi titularizabile vacante. În general, repartizarea pe posturile scoase în învățământ s-a desfășurat fără mari probleme, dar au fost și candidați cu ghinion, spune dl Iordache: “Mulți candidați de la română, engleză, franceză cu note peste 7 au rămas fără post, pentru că la aceste discipline au fost note foarte mari. S-au ivit și probleme legate de domiciliu, când un candidat din Suceava a luat post la Cârlibaba sau când un candidat a optat pentru un post în localitatea de domiciliu și acesta a fost luat de altcineva. Comportamentul candidaților la titularizare a fost mai mult decât civilizat și îi felicit pentru asta”.
Inspectorul general-adjunct Virginel Iordache este de părere că nu vor renunța la posturi mulți dintre cei dezamăgiți că nu l-au luat pe cel râvnit, pentru că dorința fiecăruia era să fie titular, având ulterior șansa să se apropie de oraș sau de localitatea dorită, la mișcările de personal viitoare.
Pentru etapele următoare, în învățământul preuniversitar sucevean au mai rămas 546 posturi cu normă întreagă, iar restul până la 1235 posturi puse la bătaie de IȘJ sunt cu jumătate de normă sau mai puțin.
Pe data de 25 iulie are loc detașarea la cerere a dascălilor care și-au depus dosarele între 9 și 19 iunie, iar pe 27 iulie va avea loc repartizarea posturilor prin continuitate pentru suplinire și suplinire. Beneficiază de continuitate pentru suplinire doar cei care au suplinit până acum, nu au participat la concursul de titularizare din 15 iulie, dar au peste nota 5 la cel anterior.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: