Înscrieri la Universitatea Suceava, cu 2 zile înainte de final

Afluență de candidați

Cu două zile înaintea închiderii perioadei de înscriere la Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava, situația prezentată de secretariat ne arată că deja se constată un surplus de candidați și la zi, și la ID, fiind trei pe loc la învățământul de zi la licență și doi pe un loc la ID.

 

Față de anul precedent, în total, numărul celor înscriși la zi nu este mai mare, dar la ID sunt cu peste 200 de candidați înscriși, față de aceeași perioadă a anului precedent, afluență explicabilă având în vedere situația încă nelămurită cu care se confruntă Universitatea “Spiru Haret”. Cifrele nu sunt concludente încă, întrucât majoritatea candidaților s-au înscris la mai multe facultăți, ei urmând să opteze mai târziu.
Până pe 22 iulie inclusiv s-au înscris în total la zi 7632 de candidați, pe 928 de locuri bugetate, dintre care 10 pentru romi, și pe 1922 locuri cu taxă. Ca și anul trecut, Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică absoarbe mai bine de jumătate din opțiunile candidaților, fiind 4609 înscriși, cei mai mulți Administrație publică (598), Economia comerțului, turismului și serviciilor (563), Management (532). Se constată o revigorare a înscrierilor la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, unde la Română – o limbă străină sunt 85 de înscriși, față de 27 anul trecut, la Franceză, 102 înscriși, față de 17, Engleză, 157 înscriși, față de 62. În schimb, la această facultate rămân în continuare specializările mai nou propuse, Limba și literatura ucraineană și Studii americane, unde deocamdată sunt 3, respectiv 4 înscriși anul acesta. De asemenea, a crescut Silvicultura, care are 125 înscriși, față de 48 în aceeași perioadă a lui 2008, și specializarea Istorie de la Facultatea de Istorie și Geografie – 65 înscriși, față de 21. Se mențin la aceleași cote înalte și celelalte facultăți/specializări: Inginerie Alimentară, Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, Inginerie Mecanică și Mecatronică, Educație fizică, Științele Educației.
La forma de Învățământ la distanță, unde sunt 960 de locuri, s-au înscris 2553 candidați, față de 2331 anul trecut, cei mai mulți adepți ai acestui tip de învățământ dorind să studieze la Administrație publică, unde s-au depus 2229 de dosare, dar și Geografie (119 ) sau Silvicultură (92).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: