Nisidor, Râșca

Un incendiu a lăsat o familie pe drumuri

ISU „Bucovina” Suceava a intervenit luni, prin structurile specializate din teritoriu, la două incendii puternice, în Fălticeni și Râșca.
Detașamentul de pompieri Fălticeni a trimis în jurul orei 13 două autospeciale pentru localizarea și stingerea flăcărilor izbucnite la gospodăria Mariei C., din localitate, str. Nicolae Labiș. La sosirea echipajelor, ardea în întregime bucătăria de vară, existând pericolul de propagare la casa de locuit, anexe și livada aflată în apropiere.
 

Pompierii au scos la timp din bucătărie o butelie, aceasta fiind deja de-formată din cauza tempe-raturii ridicate și putând să explodeze în orice moment. Veritabila „bombă” a fost ră-cită și apoi evacuată într-o zonă sigură, evitându-se astfel producerea unui dezastru. Incendiul a fost lichidat la ora 13.25, în limitele găsite. A ars bucătăria de vară, construită din lemn, pe o suprafață de aproximativ 15 mp, și s-au degradat două aragazuri, o butelie și alte bunuri de uz casnic. Din cercetări, a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza flăcării provenite de la aragazul lăsat nesupravegheat. Pompierii au salvat casa de locuit și anexele, în valoare de aproximativ 100.000 de lei. Pagubele estimate sunt de circa 1.500 de lei. Nu au fost victime omenești.
La Râșca, mai precis în cătunul Nisidor, în jurul orei 17, un incendiu scăpat de sub control, izbucnit la gospodăria lui Nicolae A., mistuia casa de locuit, bucătăria de vară, adăpostul de animale și două anexe, construite din lemn, existând pericolul de propagare la fondul forestier aflat în imediata apropiere. Detașamentul de pompieri Fălticeni împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Râșca, a intervenit cu trei autospeciale și o motopompă, reușind abia după trei ore să lichideze flăcările. Proprietarul a rămas practic pe drumuri, lui arzându-i casa de locuit, bucătăria de vară, adăpostul de animale și cele două anexe, pe o suprafață totală de circa 170 mp. Au mai ars 10 stupi cu albine, circa 5 mc lemn de foc, 3 tone de fân, bunuri casnice și documente personale. Din primele cercetări, a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de un cablu electric defect. Pompierii au salvat fondul forestier, în valoare de aproximativ 500.000 de lei. Pagubele estimate sunt de circa 80.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: