Doar 25 de primării din județ au închis gropile de gunoi la termen

Comisarii județeni de mediu suceveni anunță controale tematice pe linia închiderii spațiilor de depozitare a deșeurilor menajere din mediul rural și cel urban. Aceasta ca urmare a unei adrese venite de la centru, șeful Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, reamintind că rampele de gunoi de la sate, precum și din localitățile înaintate la rangul de orașe în 2004 și 2005, trebuia să fie trase pe dreapta până la 16 iulie și supuse lucrărilor de ecologizare.

 

„Am început să punem în aplicare circulara pe care am primit-o de la Garda Națională de Mediu, acum desfășurându-se un control la Servicii Comunale și Primăria Vatra Dornei”, arată dna Iordache, adăugând că, de astăzi, vor fi verificate primăriile care nu au făcut notificări de închidere la Agenția pentru Protecția Mediului și Comisariatul Județean de Mediu. Verificate vor fi inclusiv SC Servicii Comunale și administrația locală a municipiului Rădăuți, platforma de deșeuri fiind nevoită să-și oprească activitatea încă de pe 16 iulie. „De la Primăria Rădăuți am primit o notificare conform căreia deșeurile sunt transportate pe platforma de la Botoșani, însă de la Servicii Comunale nu am primit nicio precizare în acest sens”, evidențiază Adriana Iordache.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: