Troița din vis

În comuna Vama, chiar în pădure, a avut loc duminică o ceremonie religioasă de sfințire a unei troițe ridicate de un localnic. Octogenarul Gheorghe Miron, din comună, care a invitat numeroși localnici și oficiali la sărbătoarea de pe deal, ne-a mărturisit că a ridicat troița în pădure în urma unui vis, avut cu ani în urmă.
 

„Am visat că îmi spune Domnul să fac crucea în poiană și să duc preot acolo să o sfințească. Știu că astfel de vise sunt semne, nu apar oricui și m-am conformat. După aceea a venit de la alți oameni ideea să punem și o placă acolo, pe care să pomenim numele celor care au trecut pe cărările astea înainte de a trece la ceruri. Acum se sfințește și această placă și se pomenesc cei de acolo. Ciudat a fost că, la început, când să amplasăm troița, am ajuns cu ea în poiană, dar nu știam în ce loc e bine să o ridicăm. M-am rugat și am văzut un molid de la care nu îmi puteam dezlipi ochii. Am curățat copacul și am pus crucea acolo, lângă el. Cum am terminat, am văzut chiar alături o groapă veche, de obuz. Atunci am înțeles că troița s-a cerut făcută pentru sufletele unora care or fi murit în luptele grele cândva și pe care nimeni nu-i mai știe și nu-i mai pomenește. Așa a vrut Domnul, să-mi dea de veste și să se facă prin mine lucrarea asta, eu nu am niciun merit”, spune modest vămeanul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: