În premieră la Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”

Paradă nocturnă cu cai, făclii și garda de la Sighișoara

Deși va fi organizată în condiții financiare mai austere ca anul trecut, la ediția 2009 a Festivalului de Artă Medievală “Ștefan cel Mare” de la Suceava, organizatorii ne propun noutăți interesante pentru a-i da importanța ce i se cuvine.
 

Vom avea în premieră parada participanților, în nocturnă, cu cai, făclii și cu vestitul toboșar al Gărzii de la Sighișoara, piesa de teatru “Viforul”, din trilogia lui Delavrancea, în interpretarea actorilor de la teatrul botoșănean, spectacole de muzică și poezie cu actorii Dorel Vișan și Eusebiu Ștefănescu și cu orchestra de cameră Arcadia, va fi și muzică blues cu Terry Lee Burns, adusă tocmai din America de pub-ul “La Fierărie”. Noutăți sunt și în legătură cu momentele de istorie locală puse în scenă la Cetate, precum intrarea triumfală a lui Mihai Viteazul și suita sa sau masa oferită de Lăpușneanu boierilor Moldovei. Vor continua momentele prezentate în anii precedenți, unele reduse din cauza crizei: cancelaria domnească, horoscopul medieval, lupte cu spada, jonglerii cu focuri, școli de dans medieval și de tras cu arcul, concursurile “Descoperiți comoara” și “Noaptea supraviețuitorilor” și multe altele.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: