Administrația județeană cumpără acțiuni la ACET

Consiliul Județean dă 2 milioane de lei pentru documentațiile de modernizarea infrastructurii județene de apă > În cadrul aplicației din Programul Operațional de Mediu, județul Suceava poate accesa fonduri structurale de aproximativ 120 milioane euro
 

Consiliului Județean Suceava subscrie și depune 2 milioane de lei, reprezentând participare cu aport în numerar la majorarea capitalului social al societății comerciale ACET, în vederea întocmirii documentației tehnice necesare obținerii de finanțare, din fonduri structurale, pentru modernizarea infrastructurii județene de alimentare cu apă și de apă uzată. În schimbul acestui aport, ACET va emite, pe numele CJ Suceava, 126.104 acțiuni cu valoare nominală de 15,86 lei fiecare. În cadrul aplicației din Programul Operațional de Mediu județul Suceava, prin ACET, poate accesa fonduri structurale de aproximativ 120 milioane euro, însă, pentru aceasta, se impune asigurarea sursei de finanțare necesare la întocmirea studiului de fezabilitate, proiectului tehnic, detaliilor de execuție, documentației de autorizare și documentației de atribuire. Obiectivul este realizat prin participarea Consiliului Județean, în calitate de acționar, cu aport în numerar la majorarea capitalului social al ACET, deliberativul județean aprobând, în ședința ordinară de ieri, o hotărâre în acest sens. Demersul survine unei adrese a Ministerului Mediului și Dezvoltării Durabile, prin care se solicita urgentarea procedurilor de identificare a resurselor financiare necesare finalizării proiectului, în scopul evaluării și transmiterii acestuia la Comisia Europeană, astfel acesta având șanse să fie aprobat în cursul anului 2009. „Pentru a rezolva acest aspect, am propus cumpărarea de acțiuni de la ACET, operatorul regional, beneficiarul celor 120 de milioane de euro pentru județul Suceava”, declara vicepreședintele CJ, Daniel Cadariu, care a adăugat că suma respectivă a fost retrasă de la Asociația Județeană de Alimentare cu Apă, Canalizare și Salubritate (AJAACS) și aceasta reprezenta contribuția administrației județene la proiectul de modernizare a infrastructurii județene de alimentare cu apă și de apă uzată. Potrivit șefului Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, lucrările de introducere și extindere a sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare din 34 de localități ale județului cu peste 10.000 de locuitori ar putea începe abia în partea a doua a anului 2010. Beneficiarele sunt asociate în AJAACS care are ca scop realizarea în comun a proiectelor de dezvoltare a infrastructurii aferente serviciilor de alimentare cu apă și canalizare, precum și furnizarea lor sub autoritatea fiecărei comunități locale asociate. „Este vorba despre faza a doua a Programului ISPA, implementarea acesteia din fonduri structurale fiind facilitată prin participarea cu 2 milioane de lei a CJ, bani ce vor fi destinați întocmirii studiilor și proiectelor”, a apreciat și directorul general al ACET, Ștefan Groza.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: