Societatea de utilități ACET scumpește apa de băut cu 10% !

> De al 1 august, populația va plăti aproape 3 lei/mc cub de apă potabilă

Societatea de utilități comunale ACET scumpește tarifele aferente serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare-epurare.

 

Potrivit unui proiect de hotărâre al Consiliului Local Suceava, populația va plăti 2,94 lei/mc de apă potabilă și 1,34 de lei/mc de apă deversată la canal și prelucrată în stația de epurare municipală.
Ultima actualizare a prețurilor avut loc la 1 iulie 2008, pentru un metru cub de apă de la robinete populația achitând, în prezent, 2,68 lei și 1,15 lei pentru metrul cub de apă deversată la canal, creșterea solicitată fiind de 10%. Restul utilizatorilor vor achita mai puțin decât consumatorii casnici, adică 2,47 lei pentru metrul cub de apă rece și 1,13 lei în cazul metrului cub de apă aruncată la canal și epurată. Noile tarife ar urma să intre în vigoare de la 1 august, conducerea firmei de utilități invocând creșterea indicelui prețurilor de consum în perioada martie 2008-aprilie 2009; diminuarea semnificativă a cantității de apă furnizată consumatorilor; depășirea cheltuielilor cu energia electrică; necesitatea asigurării salariilor lucrătorilor și obligația constituirii fondului de întreținere și înlocuire, conform legii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: