Astăzi, prin Blue Air

Prima cursă Suceava – Viena

> Joi este programată prima cursă Suceava – Veneția

Prima cursă directă Suceava – Viena operată de compania low-cost Blue Air va fi inaugurată astăzi, urmând ca joi să aibă loc primul zbor direct de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava spre Veneția.

 

Potrivit directorului de PR al companiei, Florentina Ivan, ambele curse vor avea o frecvență de trei ori pe săptămână, în timp ce cursa internă Suceava – Cluj-Napoca va avea o frecvență de șase ori pe săptămână, toate zborurile fiind în regim tur-retur. Ea a arătat că este pentru prima dată când compania include trei destinații la deschiderea operațiunilor pe un aeroport, adăugând că aceasta dovedește încrederea în potențialul zonei.
Florentina Ivan a mai menționat că Blue Air a mai achiziționat un avion Boeing 737, seria 500, care se adaugă celorlalte opt, și că această companie estimează că în 2009 va avea o cifră de afaceri de 170 de milioane de euro față de 120 de milioane de euro.
Totodată, se estimează că Blue Air va înregistra în acest an 1,7 milioane de pasageri, față de 1,1 milioane în 2008, iar gradul de încărcare al aero-navelor va scădea cu 0,5%, de la 83% înregistrat în 2008, la 82,5 %.
Prezent la conferința de presă, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că, odată cu deschiderea operațiunilor în zonă a companiei Blue Air, Aeroportul Suceava devine cu adevărat un aeroport internațional. El a arătat că inaugurarea curselor spre Viena și Veneția însemnă începutul deschiderii regiunii către Europa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: