Suceava

Foștii proprietari cer 350 de hectare de sub blocuri sau din fosta zonă industrială Burdujeni

Administrația locală suceveană intenționează să preia de la Agenția Domeniilor Statului 350 ha de teren pentru punerea în posesie a solicitanților de terenuri la Legea nr.10 și Legea nr. 247. Sute de foști proprietari sau moștenitori ai acestora revendică terenuri aflate sub blocurile de locuințe, locurile de joacă, spațiile afectate de sistematizarea pe verticală, precum și în zona industrială Burdujeni și care au fost expropriate de regimul comunist pentru înființarea de noi cartiere sau de obiective industriale.

 

„Avem foarte multe cazuri de solicitări de retrocedare, iar pentru autori trebuie să acordăm despăgubiri în bani sau să punem la dispoziție teren în echivalent”, relevă viceprimarul Lucian Harșovschi, adăugând că, în multe situații, revendicatorii obțin hotărâri judecătorești în instanță, iar municipalitatea este obligată să se conformeze.
În urmă cu 2 ani, primarul Ion Lungu spunea că, în cazul dosarelor clare, se vor face puneri în posesie în intravilanul municipiului Suceava, inclusiv în fața blocurilor sau între acestea. Dl Lungu atenționa că suprafețele solicitate vor fi date înapoi, însă pe unele dintre ele nu va fi ridicat niciun fel obiectiv, deoarece așa impun reglementările din urbanism. La începutul lui 2007 a apărut o HG prin care suprafețele deținute de ADS au fost transferate în administrarea stațiunilor de cercetare și dezvoltare agricolă. În condițiile actului normativ în cauză, foștilor proprietari sau moștenitorilor, care revendicau suprafețe de sub zona industrială Burdujeni, nu li s-au mai promis terenuri în compensare, ci titluri de valoare la Fondul „Proprietatea”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: