Probleme de miniștri…

Criza își face de cap, iar bilanțul anticriză, la șase luni, este catastrofal: 150.000 de firme au dispărut din mediul privat.
Doi întreprinzători suceveni, ca să mă opresc doar asupra unui exemplu de acest gen aflat la îndemână, care au avut curajul să pună pe roate o afacere, și-au vândut făbricuța ce a mers bine câțiva ani, pentru că nu mai puteau face față dărilor către stat. Mai multor unități de procesare a laptelui din județul nostru sunt și ele în colaps, pentru că zeci de tone de produse zac în depozite, marfa lor – ecologică și de înaltă calitate – nu este cumpărată, în timp ce supermarketurile sunt pline cu produse lactate aduse de peste hotare.

 

Mircea Sfichi

O firmă de construcții din Suceava (dar, parcă, numai ea?), a efectuat investiții într-o comună (reabilitarea unei școli), în valoare de sute de milioane de lei vechi și nu i s-a decontat un leu. Săracul stat, nu are bani, dar reprezentanții săi ne îndeamnă, parcă luându-ne în râs, să trăim bine. Aceasta în timp ce nouă miniștri ai actualului guvern sunt cercetați de ANI pentru averea nedeclarată, iar alți doi dau cu subsemnatul pe la parchet pentru modul cum au cheltuit banii statului. Avem, după cum spune presa bucureșteană, și miniștri cu conturi grase ascunse în bănci din străinătate. Cum mulți dintre guvernanții noștri au problemele lor personale, cerându-li-se chiar să elibereze fotoliile în care stau de mai bine de o jumătate de an, să ne mai mire că nu au timp și pentru necazurile celor mulți?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: