Prăbușire în sectorul construcțiilor de locuințe

> În primele trei luni ale lui 2009 au fost terminate cu peste 70% mai puține locuințe față de ultimul trimestru al anului trecut
> Mai mult de 90% dintre locuințele terminate au fost realizate din fonduri proprii ale persoanelor fizice, cu execuție în regie proprie

Sucevenii și-au pierdut sporul în ridicarea de noi locuințe. Cel puțin așa rezultă din datele făcute publice de Direcția Județeană de Statistică, potrivit cărora, în luna mai, au fost eliberate 315 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cu 16,7% mai puține față de luna omoloagă a lui 2008.

 

Chiar și în acest condiții, din acest punct de vedere, județul Suceava se află pe primul loc în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, deținând 33,5% din total autorizări, urmat fiind de Neamț (19,3%), Iași (16,4%), Bacău (13,6%), Vaslui (9,2%) și Botoșani (8,0%). Mai mult, Suceava ocupă poziția a doua la nivel național, pe primul loc fiind județul Ilfov, cu 564 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale aprobate în mai 2009. Pe de altă parte, aceleași date evidențiază că, în primul trimestrul al anului în curs, au fost terminate un număr de 559 locuințe, cu 1361 în minus față de ultimul trimestru al anului 2008, ceea ce reprezintă o cădere de peste 70 de procente. Cele mai multe dintre ele au fost finalizate la sate (56,5%), regresul afectând mai mult mediul urban, în care au fost duse la capăt cu 75% mai puține unități de locuit.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: