În urma ploilor din ultimele zile

Digul de protecție a Stației de apă Baia III a cedat !

În urma ploilor însemnate cantitativ căzute la sfârșitul săptămânii trecute, debitul râului Moldova a crescut, iar digul provizoriu de protecție a Stației de alimentare cu apă Baia III a municipiului Fălticeni a cedat ieri dimineață, situație care a dus la inundarea și colmatarea pompelor de alimentare și scoaterea din funcțiune a stației.

 

Potrivit primarului municipiului Fălticeni, Vasile Tofan, nu au fost impuse restricții în furnizarea apei potabile către populație și agenții economici și se asigură funcționarea sistemului cu apă din sursele de adâncime Baia I și Baia II. Edilul fălticenean a precizat că situația a fost discutată la fața locului cu membri ai Comisiei Județene pentru Situații de Urgență și că nu se va putea interveni pentru repunerea în funcțiune a stației până când apele nu se retrag.
Primarul Tofan a arătat că la această captare s-a început construcția unui dig definitiv, dar că, în prezent, lucrările sunt sistate. El a explicat că după ce o parte a lucrării a fost realizată, s-a organizat o licitație pentru desemnarea constructorului care va continua lucrările, dar că licitația a fost contestată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: