Un tânăr de 27 de ani a murit la muncă, intoxicat cu gaz

>Petru Moroșan, angajat la SC Domarom Star SRL din Fundu Moldovei, și-a pierdut cunoștința în timp ce curăța un rezervor de depozitare a gazului lichefiat și a murit în drum spre spital > Un alt tânăr, ce i-a sărit în ajutor, a pățit la fel, dar a avut zile > Florin Moisa, șeful securității muncii de la ITM Suceava a declarat că măștile cu care muncitorii au intrat în rezervor nu-i puteau proteja de intoxicare

 

Serviciului Control, Securitate și Sănătate în Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava cercetează împrejurările în care un om a murit, iar un altul a ajuns fără cunoștință la spital în urma unui accident petrecut în timpul programului de lucru.
Petru Moroșan, de 27 de ani, angajat al SC Domarom Star SRL din Fundu Moldovei a intrat sâmbătă dimineață să curețe unul dintre rezervoarele de depozitare a gazului petrolier lichefiat de 100 mc. Conducerea societății dispusese această operațiune, fiind anunțat pentru această săptămână un control al Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR) și a delegat o echipă să curețe două dintre rezervoare.
Moroșan și-a pus masca de gaze și a intrat la treabă, dar la câteva minute și-a pierdut cunoștința, intoxicat. Un coleg, Florin Andronicescu, a intrat după el să-l scoată, echipat de asemenea cu masca de gaze, dar legat cu o sfoară de mijloc, și a avut aceeași soartă, pierzându-și la rându-i cunoștința. Colegii l-au scos însă afară și i-au dat primul ajutor. Între timp a ajuns la fața locului și o echipă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava. Militarii l-au scos și pe Moroșan din puț, personalul medical procedând la resuscitarea celor doi tineri intoxicați cu gaz.
Pentru Andronicescu manevrele de resuscitare au avut succes, după mai bine de 24 de ore de spitalizare el fiind externat ieri.
Petru Moroșan însă a decedat în timp ce ambulanța îi du-cea pe cei doi tineri la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, la numai 27 de ani, victimă fiind a unui accident de muncă.
Florin Moisa, șeful serviciului de securitate a muncii din cadrul ITM Suceava, a dispus sistarea oricărei activități la Domarom Star SRL din Fundu Moldovei.
Ancheta inspectorilor este abia la început și nu se poate spune cine este vinovat de moartea lui Moroșan și accidentarea lui Andronicescu. Din primele constatări, se pare că angajații societății de la Fundu Moldovei au intrat să curețe rezervorul fără a fi respectate toate procedurile specificate în normele de protecție a muncii. Sigur este, în opinia lui Moisa, că măștile de gaze pe care muncitorii le-au folosit nu erau potrivite emanațiilor de gaze în spații închise și nu puteau să-i protejeze.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: