Sediul SEIP, în pericol de incendiere

Sâmbătă a luat foc o magazie și un garaj ale Primăriei de lângă Serviciului de Evidență Informatizată a Persoanei Suceava> Doar intervenția „ca la carte” a pompierilor a făcut ca flăcările să nu se întindă dincolo de focar, într-o zonă în care construcțiile sunt una lângă alta

 

Un incendiu izbucnit sâmbătă după-amiază la o adresă de pe strada Petru Rareș din Suceava putea produce efecte catastrofale, dacă flăcările apucau să ajungă la imobilele din jurul focarului.
Acesta a izbucnit de la un scurt circuit al unei instalații electrice improvizate dintr-o magazie construită din lemn, construcțiile fiind anexe ale unei locuințe sociale din proprietatea Primăriei Suceava, în imediata vecinătatea Serviciului de Evidență Informatizată a Persoanei de pe str. Petru Rareș nr.70. Toate construcțiile de fapt, aglomerate colo printre copaci, într-un perimetru de 25-30 de mp, sunt din lemn, astfel că incendiul se putea propaga extrem de ușor de la una la alta. Focul s-ar fi alimentat foarte bine nu numai din materialele din care erau construite magaziile, ci și din vechiturile depozitate de cei trei chiriași necăjiți ai primăriei ce locuiau acolo, Constantin M., Dan A. și Dragoș C.
Pompierii Detașamentului Suceava au fost chemați să intervină la ora 17.23, misiunea dovedindu-se grea din cauza lipsei de spațiu în care au trebuit să-și facă treaba. Pentru a nu lăsa focul să ajungă la vecini, respectiv la încă o casă și la sediul SEIP, pom-pierii s-au dispus în trei grupe cu apa din trei autospeciale și au acționat concomitent, mai întâi pentru localizarea incendiului și apoi pentru lichidarea lui.
Astfel au reușit să păstreze incendiul doar în zona focarului, unde au ars până la final, o magazie, un garaj și câțiva metri dintr-un perete ce despărțea anexele de spațiul de locuit al chiriașilor primăriei. Pagubele municipalității s-au ridicat la doar 10.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: