Ploile au redevenit dușmanul nr. 1

Ploile abundente căzute în județul Suceava au determinat scurgeri de pe versanți și creșteri ale cursurilor de apă în partea de nord-vest a județului, fiind afectate comunele Moldova Sulița și Izvoarele Sucevei, unde au fost trei anexe gospodărești inundate și mai multe poduri și podețe avariate.

 

Totodată, în orașul Vicovul de Sus, pentru aproximativ 6 ore a fost întreruptă furnizarea curentului electric la 30 de locuințe, din cauza căderii de arbori pe linia de medie tensiune.
Potrivit Prefecturii Suceava, în urma precipitațiilor abundente, au fost inundate în comuna Moldova Sulița trei anexe gospodărești, 10 ha fânaț, au fost distruse trei poduri din lemn și trei punți pietonale și avariate trei poduri din lemn. A fost, de asemenea, distrusă, pe o lungime de opt metri, apărarea de mal de protecție a DJ 175, de către apele râului Moldova.
În comuna Izvoarele Sucevei, a fost distrus parțial, pe o lungime de 200 metri liniari, drumul de acces între cătunele Oglinda și Sălaș, au fost inundate 17 ha fânaț, au fost colmatate 15 podețe de pe drumurile comunale Izvoarele Sucevei – Brodina și Izvoarele Sucevei – Bobeica, din cauza căderii unor copaci pe rețeaua de transport, fiind afectată și alimentarea cu energie electrică a 20 de locuințe. În prezent se lucrează la repararea liniilor și reluarea furnizării energiei.
Nu a fost necesară intervenția forțelor specializate aparținând Ministerului Administrației și Internelor, acestea rămânând în stare de alertă în vederea intervenției în stare de necesitate, și pentru că, urmare a pericolului scăzut, s-a acționat operativ cu forțe locale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: