Opt profesori vor să introducă un opțional de netball în România

Profesori de la Liceul cu Program Sportiv încearcă să introducă un sport nou în România, netballul, ei lucrând la o programă opțională pentru această disciplină sportivă, în cadrul Proiectului Leonardo da Vinci „Dezvoltarea competențelor metodice ale profesorilor de educație fizică”, desfășurat la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Suceava în anul școlar 2008-2009.

 

Netballul este un joc originar din SUA, asemănător baschetului, inventat în 1895 de o… femeie, în prezent fiind jucat predominant de femei în Australia și Noua Zeelandă. Este un joc foarte popular și în Anglia. Tocmai din această țară l-au adus și la noi 8 profesori de sport, de la LPS, unii debutanți în învățământ, alții profesori cu gradul didactic I, care au participat la un stagiu de pregătire la Grange Sport School and Sports College, din Marea Britanie. Potrivit informațiilor transmise de inst. Adriana Nichitean, membră în echipa de proiect, rezultatele vizitei acestor profesori în Anglia și experiența acumulată vor fi împărtășite în cadrul activităților pe care ei le vor desfășura, în regim de voluntariat, la Școala de Vară pentru Juniori, organizată de Asociația Educatorilor Suceava, în parteneriat cu LPS, la sfârșitul lunii august.
Adriana Nichitean a precizat că este un proiect finanțat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, care s-a încheiat pe 30 iunie, având ca element de noutate faptul că s-a adresat profesorilor de educație fizică – filiera vocațională, care nu au mai beneficiat până acum de astfel de proiecte. “Faptul că LPS are rezultate bune și foarte bune în diverse competiții sportive este un lucru bine știut. Tocmai de aceea este lăudabilă dorința acestora de a participa la un program care să le dezvolte competențele, prin obiectivele pe care și le-a propus, în parteneriat cu o școală cu același profil din Marea Britanie”, a spus inst. Nichitean.
Echipa de proiect a fost formată din prof. Dumitru Bernicu, directorul LPS, prof. Petru Brîndușe, inst. Adriana Nichitean, prof. Maria Pavelescu, președintele AESv.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: