Îngrijorare privind starea iazurilor de steril din perimetrele miniere ale județului

> Lucrările de ecologizare de la iazul de decantare Tărnicioara s-au făcut fără notificare, supravegherea depozitelor de steril uzinal fiind una deficitară

 

Agenția pentru Protecția Mediului Suceava se adresează Ministerului Economiei, solicitând clarificarea statutului juridic al perimetrelor miniere, inclusiv a iazurilor de decantare a sterilului de pe raza județului. Demersul survine unei întâlniri cu factorii abilitați, în cadrul căreia s-au căutat răspunsuri și soluții la sesizările autorităților locale, precum și la îngrijorarea populației din zonele miniere vizavi de riscul pe care, în condiții climatice nefavorabile, îl reprezintă iazurile de steril.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: