Paradox

În criză economică, Aeroportul „Ștefan cel Mare” își poate dubla veniturile

> În primele 6 luni ale acestui an, aeroportul a realizat venituri de 8 miliarde de lei vechi, în condițiile în care veniturile înregistrate pe tot parcursul anului precedent nu depășesc 7 miliarde de lei vechi

 

Paradoxal, în plină criză economică, Aeroportul “Ștefan cel Mare” din Salcea pare că-și va dubla veniturile față de 2008. Potrivit spuselor dlui director Dumitru Sahlean, în prima jumătate a anului, aeroportul a încasat, de pe urma serviciilor prestate, circa 8 miliarde de lei vechi. “În cele 12 luni ale anului 2008, veniturile aeroportului nu au depășit 7 miliarde de lei vechi. Am făcut acești bani prestând aceleași servicii și lucrând cu aceeași oameni ca și anul trecut”, ne-a declarat Dumitru Sahlean, care a explicat că a reușit performanța de dublare a veniturilor aplicând o politică de marketing diferită de cea a predecesorului său. “Dacă în anii anteriori s-a mers pe ideea de a vinde foarte mult și la puțini, anul acesta am mers pe ideea de a vinde puțin, dar la foarte mulți. Avem disponibilitatea de a negocia tarifele cu orice operator, în așa fel încât să le convină și lor, și nouă. Spre exemplu, anul acesta, contra-cost i-am lăsat pe toți cei care operează avioane ultraușoare să folosească atât pista înierbată, cât și cea asfaltată. Puțin câte puțin, banii s-au adunat”, susține Dumitru Sahlean.
Directorul ne-a arătat că aeroportul se află într-o fază incipientă de modernizare, iar o parte din cheltuieli vor fi acoperite din venituri proprii. “Am investit 10.000 de euro în grupurile sanitare. În sfârșit, avem și noi un grup sanitar pentru persoanele cu handicap. Anul acesta vom executa și o serie de lucrări de reparație a pistei”, ne-a declarat Dumitru Sahlean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: