Focuri de armă la frontiera verde

Polițiștii de frontieră de la SPF Vicov au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare pentru a reține un cărăuș de țigări de contrabandă.

 

Joi dimineață, în timpul unei misiuni specifice, patrula de frontieră a observat în zona de hotar doi bărbați ce veneau dinspre Ucraina spre România. Erau încărcați tare, cu mai multe pachete voluminoase. Cei doi au fost somați verbal de polițiști, dar s-au făcut că nu aud și au dat să dispară în fugă la adăpostul pădurii. Ca urmare, frontieriștii au scos pistoalele din dotare și au tras patru focuri în plan vertical, fără să rănească pe nimeni și nici să supere pe cineva de pe teritoriul țării vecine. Unul dintre cărăuși a reușit să fugă, dar cel de al doilea, Constantin I., de 45 de ani, din Vicov, a fost reținut.
Polițiștii de frontieră au cercetat zona și au găsit abandonate 5 colete ce conțineau 8000 de pachete de țigări marca „Plugaru”, de provenință R. Moldova, valoarea lor de piață ridicându-se la 16.000 de lei.
Cercetarea cauzei a fost preluată de procurori ai Serviciului Teritorial Suceava al DIICOT, urmărindu-se în continuare depistarea tuturor persoanelor implicate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: