În ce privește banii pentru medicamente, materiale și utilități

Spitalele sunt într-o situație „dramatică”

Majoritatea spitalelor din județ au fonduri pentru cheltuielile de personal până la 1 septembrie, cu excepția Spitalului Județean Suceava, care dispune de fonduri și pentru septembrie inclusiv, a informat directorul coordonator al DSP Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu. În schimb, spune el, situația e “dramatică” la aprovizionarea cu medica-mente, materiale sanitare, la plata utilităților, întrucât, la acest capitol, CAS a alocat doar 30% din fonduri.

 

“Dacă nu va fi un rectificativ pozitiv pentru acest capitol, spitalele vor termina anul cu datorii, or Suceava, an de an, nu a avut datorii”, a declarat ieri șeful DSP.
La solicitarea MSP, pe 7 iulie, conducerea DSP s-a întâlnit cu reprezentanții CAS, cu managerii spitalelor și directorii administrativi, cu conducerea Centrului Județean de Transfuzii și cu Sindicatul Sanitas, pentru a discuta despre modul de încadrare în bugetul de venituri și cheltuieli. Concluzia generală este că mai toate spitalele au reușit să asigure plata integrală a salariilor, a celui de-al 13-lea salariu pe 2008, fiind afectate doar unele sporuri care nu s-au mai plătit integral, prima de stabilitate, sporul de 2% și salariul de merit. La cel mai mare spital din județ salariile s-au plătit la timp și integral, iar sporurile la limita maximă, mai puțin sporul de 2% care se acordă doar dacă sunt economii la fondul pentru salarii. La acest spital sunt probleme însă pentru plata personalului implicat în programe precum HIV, SIDA, Oncologie, TBC, Planning familial, care se asigură de la bugetul central prin transferuri, finanțarea fiind asigurată doar pentru 8 luni. Dr. Lăzăreanu a precizat că pentru activități de sănătate care sunt plătite prin transferuri ar fi nevoie de o suplimentare de 4,2 milioane lei și de încă 28.500 lei pentru plata personalului implicat în programul de diabet.

Rectificativul pozitiv, speranța spitalelor pentru un final de an normal

La Spitalul din Vatra Dornei, sporurile s-au plătit doar 90% , iar managerul acestuia a informat că are personal insuficient pentru perioada concediilor de odihnă. La spitalul câmpulungean, doar medicii au primit salariul de merit. La spitalul din Gura Humorului, sporurile s-au acordat 100%, cu excepția Secției TBC, unde medicii au primit sporurile integral, iar asistenții doar 50%. În schimb, nu s-a plătit al 13-lea salariu. Managerul acestui spital s-a plâns că plata orelor suplimentare necesită mult mai mulți bani decât dacă s-ar acoperi prin angajări posturile vacante. La Spitalul Orășenesc Siret, tichetele de masă s-au asigurat doar în primul trimestru, managerul declarând că a înregistrat depășiri la internări și la prestări de servicii medicale, în condițiile în care acolo funcționează 6 medici. La Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret, rezidenții nu au primit tichetele de masă din luna aprilie, ceilalți salariați – din mai, iar sporurile s-au plătit doar 75%. Din cauză că personalul este insuficient, salariații au renunțat la concediul de fidelitate, pentru a asigura continuitatea serviciilor. La Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc nu s-au acordat tichetele de masă din luna mai. Se pare că cel mai bine stă Spitalul de Boli Cronice Solca, unde s-au plătit salariile și sporurile integral, al 13-lea salariu, prima de stabilitate și salariile de merit, mai puțin prima de 2%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: