La Vatra Dornei, față de anii anteriori

„Turismul balnear este foarte mult redus”

> La iarnă, stațiunea va dispune de 3 pârtii de schi

Numărul persoanelor care optează să se trateze de diferite afecțiuni în stațiunea balneară Vatra Dornei a scăzut mult, a declarat, ieri, primarul municipiului, Ioan Moraru.

 

Potrivit lui, pentru turismul balnear, în Vatra Dornei sunt funcționale 3 baze de tratament cu dotări moderne. Edilul dornean a arătat că numărul turiștilor care aleg să își petreacă vacanțele în această zonă s-a menținut constant. Nu stăm mai rău ca anul trecut. E vorba de turiștii care vin în Vatra Dornei să-și petreacă vacanțele. Turismul balnear este însă foarte mult redus”, a spus Moraru, care a precizat că, în viitorul sezon de iarnă, în stațiune vor fi 3 pârtii de schi funcționale. Astfel, pe lângă pârtiile Parc și Dealul Negru, se lucrează în prezent la pârtia Veverița, a municipalității, care este amenajată printr-un proiect Phare. „Noua pârtie de schi va avea o lungime de 850 de metri, va fi iluminată și prevăzută cu instalație de teleschi și cu tunuri de zăpadă artificială”, a explicat Moraru, arătând că amenajarea acesteia costă 3,2 milioane de euro din care cofinanțarea locală este de 1,2 milioane de euro. Totodată, primarul a menționat că municipalitatea va efectua și un studiu de identificare a “domeniului schiabil” din Vatra Dornei.
În stațiunea Vatra Dornei sunt aproximativ 3200 de locuri de cazare la pensiuni, vile și hoteluri, a mai precizat Ioan Moraru.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: