Un trăsnet a incendiat două case din Mironu

>Grupele de intervenție de pe 5 autospeciale au muncit ore în șir, lichidând focul bucată cu bucată > Pompierii spun că, fără să existe vreo explicație, incediile provocate de trăsnet sunt mai greu se lichidat ca altele

 

Cinci autospeciale aparținând detașamentelor de pompieri Suceava și Fălticeni și ale Gărzii de Intervenție Gura Humorului au muncit ieri ore în șir pentru stingerea unui incendiu izbucnit în localitatea Mironu, comuna Valea Moldovei. Un trăsnet căzut în jurul orei 13 pe șura unui localnic a declanșat toată nenorocirea, focul propagându-se repede la alte anexe și la cea de a doua gospodărie, situate într-o zonă aglomerată, în care locuințele sunt construite una lângă cealaltă. O vreme, sătenii au crezut că se pot descurca singuri și au sărit cu mic cu mare, cu găleți cu apă, să stingă focul, dar, când au văzut că treaba e „groasă”, au sunat la „112”, de unde au fost alertați pompierii.
La ora 16, incendiul fusese localizat deja, dar construcțiile din lemn, în care erau depozitate multe furaje uscate, continuau să ardă mocnit. Lichidarea lui a durat mai mult, incendiile provocate de trăsnet fiind, după spusele pompierilor, foarte greu de stins. „Fără să existe o explicație științifică, ci doar din experiența colegilor mei care au intervenit la numeroase misiuni de acest fel, se știe că incendiile provocate de trăsnet se lichidează mult mai greu decât altele, provocate de alte cauze. În plus, în anexele celor două gospodării erau depozitate cantități mari de fân. A trebuit ca fiecare grămadă să fie desfăcută bucată cu bucată și stinsă cu grijă, pentru că, altfel, focul poate izbucni din nou”, a declarat ieri, de la Mironu, Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.
La ora la care încheiam această știre, militarii nu puteau aprecia cât anume din cele două case, anexe și acareturi din gospodăriile celor doi proprietari din Mironu mai putea fi salvat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: