Examenul de bacalaureat

Mai puține contestații ca anul trecut

> S-au depus 876 în total, dintre care 376 al română și 282 la matematică

Anul acesta, la examenul de bacalaureat s-au depus mai puține contestații ca anul trecut, fiind înregistrate, în total, la Comisia Județeană de Bacalaureat, 876 de contestații, față de 1028 în 2008.

 

Bacalaureat 2009

Româna este disciplina aflată pe primul loc la contestații, cu 376, fiind urmată de matematică, cu 282 contestații. Restul sunt contestații răsfirate, câte 1-5, la celelalte discipline din examen, printre care chimie, anatomie, filozofie, fizică, pedagogie etc.
Contestațiile vor fi soluționate într-un centru special, organizat de data aceasta la Suceava, nu la Piatra Neamț, ca anul trecut, în zilele de 7 și 8 iulie. Rezultatele finale vor fi afișate pe 9 iulie.
Reamintim că bacalaureatul s-a încheiat în județul Suceava cu o promovare de 93,64%. Suceava are și 5 candidați care au promovat examenul cu media 10, 4 fiind de la CN “Petru Rareș”, iar unu de la CN “Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc. Indicele de promovare obținut situează Suceava pe locul V din țară, în frunte fiind județele Mehedinți – cu 98,19, urmat de Constanța – cu 96,6%, Hunedoara – cu 94,5%, Timiș, – 93,7%. “Recordurile” la promovare scăzută l-au bătut județele Galați (59,82%) și Giurgiu (60%), urmate de Ilfov (64,88%). Bucureștiul a înregistrat o promovare de 74%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: