Amenzile vor fi mai mari decât cheltuielile pentru transportul gunoiului

Vicepreședintele CJ Suceava Daniel Cadariu a avertizat, ieri, primarii din județ că amenzile pe care le vor plăti zilnic pentru neconformare în ceea ce privește depozitarea gunoiului menajer vor fi mai mari decât costurile pentru transportul acestuia în locații autorizate.

 

Cadariu a declarat că un număr de 177 de gropi de gunoi din județ vor fi închise din data de 16 iulie, iar în județ mai rămân funcționale doar gropile din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Fălticeni. El a arătat că pentru soluționarea acestei probleme a organizat, ieri, la sediul CJ Suceava, o întâlnire cu reprezentanții celor 114 primării din județ.
Cadariu a arătat că 32 de primari nu au trimis niciun reprezentant, considerând că aceștia nu conștientizează gravitatea momentului. El a mai spus că o parte dintre localitățile județului au găsit soluții, având contracte pentru preluarea și depozitarea gunoaielor la cele trei gropi din județ care rămân funcționale sau la gropi de gunoi din județele Botoșani sau Neamț, dar că mai mult de jumătate dintre localități nu au între-prins niciun demers. „Acestor primari le-am cerut să înceapă negocieri cu localitățile care au gropi de gunoi funcționale, atât din județ cât și din județele limitrofe, și i-am avertizat că amenzile ce vor fi plătite zilnic pentru neconformare pot depăși cu mult cheltuielile de transport ale deșeurilor în alte locații”, a spus Cadariu.
El a mai constatat că niciuna din localitățile din județ nu a făcut depozit provizoriu de deșeuri, așa cum li s-a sugerat de către autoritățile județene, iar cei care au prevăzut în buget construcția unui astfel de depozit provizoriu au realizat construcția, dar nu au finalizat demersul și nu au avizat acest depozit. Cadariu și-a exprimat îngrijorarea că autoritățile locale din județ nu înțeleg că după data de 16 iulie nu mai pot folosi actualele gropi de gunoi și a cerut primarilor să fie mult mai preocupați să soluționeze această situație.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: