Din ciclul ulciorului…

Polițiștii Jitari și Olari din Stulpicani, „dați în gât” de chiar cei de la care pretinseseră și primiseră mită

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, ca urmare a unui denunț adresat DGA – Serviciul Teritorial Anticorupție Suceava, a efectuat activități de cercetare operativă a activității lucrătorilor Postului de Poliție Stulpicani.
La data de 2.07.2009, echipa operativă complexă condusă de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, constituită și din lucrători de poliție judiciară din cadrul DGA – Serviciul Teritorial Anticorupție Suceava și Botoșani, lucrători din cadrul IPJ Suceava, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi și ITRSV Suceava, a administrat mai multe acte de urmărire penală, precum percheziții, audieri de martori, ridicare de bunuri și înscrisuri, identificarea de bunuri și alte obiecte.

 

Cercetările au continuat la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, iar la finalizarea acestora s-a dispus reținerea agenților de poliție Cristian Daniel Jitari și Toader Olari (adjunctul șefului de post din Stulpicani), pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție, abuz în serviciu, furnizare de informații neaccesibile publicului și sus-tragere de înscrisuri.
„Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că agentul de poliție Jitari a pretins și primit diferite sume de bani de la mai mulți denunțători, cu scopul de a-i favoriza în derularea unor anchete penale, apoi împreună cu coinculpatul Olari Toader, profitând de calitatea lor de agenți de poliție, au acceptat să efectueze demersuri pentru recuperarea unor sume de bani datorate de o persoană altei persoane, acceptând promisiunea pentru ei a sumei de câte 600 de lei”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al PTSv, procuror Luminița Leonte.
Inculpatul Jitari a furnizat informații neaccesibile publicului privind verificările efectuate de alte organe de control, avertizându-i pe unii agenți economici din zonă, care au luat măsuri pentru a se sustrage verificărilor.
Cei doi au profitat de calitatea pe care o aveau, informează sursa citată, și au sus-tras de la Postul de Poliție Stulpicani mai multe înscrisuri și chiar dosare penale, ce au fost identificate cu ocazia perchezițiilor efectuate la domiciliile lor și care au avut drept consecință netragerea la răspundere penală sau contravențională a unor persoane vinovate de săvârșirea unor fapte sancționabile sau lezarea intereselor legitime a persoanelor care s-au adresat cu petiții acestui organ de cercetare penală.
Ieri seara s-a solicitat instanței de judecată, respectiv Tribunalului Suceava, arestarea preventivă a celor doi inculpați pe o perioadă de 29 de zile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: