Vântoasa, ploaia și trăsnetele au făcut ravagii în județ

Căderile de precipitații din după-amiaza și seara zilei de luni, însoțite de vânt puternic și grindină, precum și descărcările electrice au făcut importante pagube în județul Suceava. Potrivit subprefectului Eugen Girigan, au fost dislocați sau rupți arbori, mulți dintre ei căzând pe căi de acces rutier sau feroviar, dar și pe linii de alimentare cu curent electric.
 

Circulația rutieră a avut de suferit pe traseele Broșteni – Crucea, Suceava – Ipotești, Marginea – Horodnic de Sus și pe raza orașului Vicovu de Sus. În urma prăbușirii tribunei stadionului din localitatea Vama, situat în vecinătatea căii ferate, a fost afectat și traficul feroviar pe relația Vama–Moldovița. Din cauza precipitațiilor abundente căzute într-o perioadă scurtă de timp, apele au pătruns peste două gospodării din Mironu și Gura Humorului, precum și în demisolul Spitalului Vechi din municipiul Suceava și pe stadionul din comuna Vama. În satul Mironu, o locuință a fost lovită de trăsnet, iar la Capu Câmpului, pârâul Jampa a colmatat podul de pe DN 2E, șoseaua fiind acoperită cu aluviuni și resturi vegetale pe o lungime de aproximativ 200 de metri. Mișcările atmosferice au dus la căderea a 9 linii de medie tensiune din zonele Rădăuți, Gura Humorului și Fălticeni, întreruperi de scurtă durată în alimentarea cu energie electrică semnalându-se la Dolhasca, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei. Subprefectul Eugen Girigan a mai precizat că, în vederea remedierii defecțiunilor și îndepărtării efectelor precipitațiilor, în teren au ieșit 10 echipaje ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, 9 ale E.ON Moldova, 4 de la SC Drumuri și Poduri, 5 ale Sistemului de Gospodărire a Apelor, toate subunitățile de poliție din zonele afectate, precum și membrii comitetelor locale pentru situații de urgență.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI