„Suntem foarte vulnerabili” în fața vremii

Șeful deliberativului județean, Gheorghe Flutur, și-a exprimat ieri îngrijorarea cu privire la întârzierea demarării programului de regularizare a râurilor Suceava și Moldova, în condițiile în care vremea capricioasă și furtunile care s-au abătut asupra județului în ultima perioadă favorizează riscul producerii de inundații.
 

„Vremea ne dă zilnic bătăi de cap. Suntem foarte vulnerabili și oricând putem avea surprize la Straja, Brodina, Ulma, Sucevița, Humor, Satu Mare, Cornu Luncii, Liteni și Dolhasca”, a subliniat președintele CJ. El a precizat că, în urma demersurilor întreprinse la Ministerul Mediului privind regularizarea râurilor Suceava și Moldova, a primit o scrisoare de răspuns, în care este informat că pentru județul nostru au fost aprobate 12 obiective de investiții din fonduri guvernamentale și 3 obiective cu finanțare externă, însă nu a fost începută încă niciuna din investițiile de îndiguire. „De 6 luni nu s-a început nimic la îndiguiri. Voi trimite astăzi (marți – n.r.) o nouă scrisoare, în care voi solicita începerea acestor lucrări. S-a întârziat destul de mult”, a precizat Gheorghe Flutur, arătând că pentru regularizarea râurilor Suceava și Moldova sumele necesare sunt de aproximativ 200 de milioane de lei, dar că nu a fost informat despre valoarea investițiilor aprobate de Ministerul Mediului în județ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: