Câmpulung Moldovenesc

La „Întâlniri bucovinene” se anticipează o participare – record

Autoritățile din Câmpulung Moldovenesc, împreună cu Consiliul Județean Suceava, se pregătesc pentru organizarea celei de-a XIX-a ediții a Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri bucovinene”, care se va desfășura la Câmpulung Moldovenesc, între 24 și 26 iulie.
 

Potrivit primarului municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Șerban, festivalul are o participare – record, fiind așteptați peste 200 de artiști populari din Ungaria, Ucraina, Polonia și Slovacia și peste 700 din România. Edilul-șef a arătat că, în perioada festivalului, în fiecare zi, câte 10 ore, vor fi spectacole și parade în zona centrală a municipiului. „Ne așteptăm, ca și în alți ani, la o afluență mare de turiști la acest eveniment unic în România”, a spus Șerban. Festivalul Internațional de Folclor “Întâlniri bucovinene” se desfășoară în urma unui acord încheiat între România, Ungaria, Ucraina, Slovacia și Polonia, iar printre obiectivele acestei manifestări este popularizarea Bucovinei ca posibil model de bună conviețuire a diferitelor comunități etnice și prezentarea fenomenului cultural din Bucovina cu sistemul ei de valori.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: