Suceava

220 de însoțitori ai persoanelor cu handicap se instruiesc prin intermediul primăriei

Municipalitatea suceveană se asociază, prin hotărâre a aleșilor locali, cu Centrul de Consultanță pentru Dezvoltarea Resurselor Umane „Lexis” Galați în vederea instruirii însoțitorilor persoanelor cu nevoi speciale. Primăria are angajate, pe post de asistent, la persoane cu handicap grav 375 de persoane, iar, potrivit legii, ele trebuie instruite o dată la doi ani.
 

Întrucât până acum administrativul nu a angajat persoane cu dizabilități în proporție de 4% din totalul lucrătorilor executivului, actele normative în vigoare stipulează că primăria poate achiziționa servicii de profil în cuantumul sumei pe care o datorează la bugetul de stat din motivul amintit (170.000 de lei). Deoarece o parte dintre însoțitori s-au instruit în cursul lui 2008, anul acesta vor urma cursuri 220 de asistenți personali, în acest scop cheltuindu-se 110.000 de lei. Centrul de Consultanță pentru Dezvoltarea Resurselor Umane „Lexis” Galați este autorizat de Autoritatea Națională pentru Persoane cu Handicap să organizeze programul de instruire și de competențe pentru ocupația de asistent personal la persoane cu handicap.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: