Din Fundu Moldovei, spre marea performanță

Isaura Blidari, noua promisiune a gimnasticii românești

S-a născut pe 1 iulie 2000, în comuna Fundu Moldovei, județul Suceava. Provine dintr-o familie modestă, cu 8 copii, și a fost selectată la gimnastică, la vârsta de 6 ani de către reprezentanții clubului C.S.M. Onești, în cadrul unei campanii de descoperire a tinerilor talente la care a participat însăși marea gimnastă Nadia Comăneci. Isaura Blidari poate fi noua speranță a gimnasticii feminine din țara noastră.
 

În martie 2007, după o vizită la Onești a lui Octavian Belu, a fost remarcată și invitată să participe alături de el la emisiunea „Ne vedem la TVR” a postului de televiziune TVR 1, în care tema emisiunii erau Costel Busuioc și talentele din țara noastră. Pe 20 decembrie 2008 a participat la primul ei concurs de gimnastică, „Fulgi de nea”, organizat de CSM Onești, unde a luat locul I la individual compus, iar pe 14 martie 2009, în cadrul unui concurs intern, a luat tot locul I la individual compus și încă 2 locuri I la paralele și bârnă. În urmă cu puțin timp a participat la primul ei concurs mai important. În cadrul Cupei CS Municipal Onești, competiție care a fost rezervată gimnastelor de categoria a IV-a, s-au întrecut sportive de la mai multe cluburi din țară. Gimnastele oneștence au concurat și între ele. Cea mai bună concurentă a fost Isaura Blidari de la CSM Onești, care s-a clasat pe primul loc la individual compus și a mai obținut încă două locuri I (la paralele și la bârnă). Într-o disciplină în care au strălucit Nadia Comăneci, Daniela Silivaș, Lavinia Miloșovici, Simona Amânar sau Andreea Răducan, Isaura Blidari se anunță de pe acum a fi o sportivă foarte talentată, care în curând ar putea cocheta cu lotul național. Ca o mențiune, Isaura Blidari mai are încă doi frați halterofili, ce sunt legitimați la CSM Onești, Blidari Ioan Tiberius (haltere), de mai multe ori vicecampion național la juniori și Blidari Silviu (haltere), câștigătorul din acest an a Cupei Oneștiului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: