„Un mare avantaj”

La deschiderea Târgului „Produs în Bucovina”, care a avut loc vineri, fiind un proiect finanțat cu 200.000 de euro prin Programul Phare CBC 2004-2006, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că parteneriatul Suceava-Cernăuți este „un mare avantaj” pentru ambele regiuni, fiind, la un nivel mic, un parteneriat între Ucraina și UE.
 

El a subliniat că numitorul comun al celor două regiuni este brandul „Bucovina” și că atât cei din Suceava, cât și cei din Cernăuți trebuie să devină mult mai ofensivi în promovarea produselor din această zonă. „Trebuie să devenim mult mai ofensivi cu produsele noastre tradiționale”, a spus Flutur. La rândul său, primarul municipiului Cernăuți, Mykola Fedoruk, a arătat că este bucuros să fie prezent la această acțiune comună, subliniind că, potrivit unui proverb ucrainean, „cel mai aproape neam e vecinul”. El a mai apreciat că Târgul „Produs în Bucovina” dă dovadă că „vecinii fac lucruri frumoase”. Totodată, primarul din Cernăuți a invitat autoritățile din Suceava în 12 iulie la Târgul de Sf. Petru, tradițional în Cernăuți, care se desfășoară în fiecare an din 1747. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că târgul organizat la Suceava cu produse din Suceava și Cernăuți dovedește că produsele bucovinene nu au frontieră. „Prin aceste proiecte transfrontaliere putem să eliminăm frontierele și să promovăm împreună produsele bucovinene”, a mai spus Lungu. Un număr de o sută de firme din Suceava și Cernăuți au expus, vineri, la Centrul Economic Bucovina Suceava diverse produse, atât alimentare cât și bunuri de larg consum, în cadrul Târgului „Produs în Bucovina”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: