Tâlhari nepedepsiți

E plină țara de hoți. Escroci de înaltă ținută, care își construiesc statui pe scheletele propriilor victime, mișună și în județul nostru. Prin înșelătorii, fraude și furturi sub diferite forme, oameni de doi bani au ajuns putrezi de bogați. Din nefericire pentru noi, cei mulți, marea majoritate a acestora prosperă pe banii amărâților de contribuabili. Vă reamintiți cum a fost pus pe chituci Bancorexul, pe urma căruia mulți s-au îmbogățit cu zeci de mii și chiar milioane de dolari, iar paguba a fost acoperită de la bugetul statului? La modă, acum, în lumea mafioților, sunt cecurile fără acoperire. O mare „patroneasă”, cu nume de floare și firmă pe valea râului Suceava, a reușit să dea țepe de sute de milioane de lei unor inși. A luat marfă cu camionul de la diverse firme și a vândut-o, imediat, la jumătate de preț, unor chilipirgii.
 

Mircea Sfichi

La fel au procedat și alți „băieți deștepți”. Când să-și încaseze banii, furnizorii au constatat cu stupoare că individa (sau indivizii) nu au un leu în bancă. Ei și! Au pățit ceva? Nu. În alte state din Comunitatea Europeană din care face parte și România, pentru asemenea fapte ești imediat legat și dus la zdup. La noi, nici vorbă de așa ceva. Probabil că cei care au făcut legile au lăsat anumite portițe, cu bună știință, prin care să poată scăpa infractorii. Că, de, dacă ajung și ei în această postură? La Rădăuți, există oameni nevinovați, dar nenorociți pe viață, pentru că un ins i-a escrocat cum a vrut el și încă nu a pățit nimic. Ba da, a plătit într-un fel. Se zice că cineva i-a tăiat un deget. Aceasta însă nu-i o pedeapsă, ci doar un avertisment. Când legile lipsesc sau nu sunt aplicate, oamenii își fac propriile legi. Cum a făcut și Gigi Becali. Numai că, în țara noastră, bântuită de haos, nici aceste legi nescrise, pentru care nu pledăm în niciun caz, nu funcționează.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: