Cu leii la medicul veterinar…

Nu vrem să vă aducem în atenție nici în ROL și nici în RON tariful perceput de vreun medic veterinar din Suceava, ci pe Cezar și Cleopatra, cei doi pui de leu ai omului de afaceri Dorin Șoimaru, care, ieri, au intrat în rândul felinelor cu acte în regulă. La ora prânzului, Șoimaru și-a adus leuții de la Colțul Zoologic din Ilișești, în municipiul Suceava, la medicul veterinar Cristian Teodoreanu, care le-a întocmit carnetele de sănătate și le-a făcut primele vaccinuri.
 

Cum era de așteptat, Cezar și Cleopatra sunt singurii lei din evidențele veterinarului sucevean, motiv pentru care acesta a solicitat sprijinul unei coleg de breaslă din Capitală. “De cinci ani de zile colaborăm cu medicul veterinar Mircea Marin din București”, ne-a explicat Dorin Șoimaru. Cei doi pui au fost fătați în captivitate de leoaica Panda. Felina, în vârstă de trei ani, aparține lui Dorin Șoimaru, proprietarul singurei grădini zoologice private din Moldova. La doar o săptămână după ce i-a adus pe lume, Panda și-a abandonat puii. Ca să-i salveze de la o moarte sigură, Dorin Șoimaru i-a luat în casă și actualmente îi hrănește, ca pe niște nou-născuți, cu biberonul la interval de două ore. “Bănuiam că îi va abandona, dar speram să nu o facă. I-am luat în casă și îi hrănim cu biberonul și periodic sunt consultați de medicul veterinar”, explică Șoimaru. Nu este pentru prima dată când la colțul Zoo din Ilișești se nasc pui de leu în captivitate. Și leoaica Panda s-a născut tot aici. La grădina Zoo din Ilișești există peste 400 de animale din specii diferite. Lei, tigri siberieni, maimuțe, reptile, veverițe zburătoare sunt doar câteva dintre necuvântătoarele de care are grijă Șoimaru. Vom reveni cu un reportaj mai amplu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: