În centre de reabilitare și recuperare

Chiar și peste 3000 de lei lunar pentru îngrijirea unui adult

Persoanele asistate în centrele rezidențiale pentru persoane adulte cu handicap vor contribui la cheltuielile unității în care sunt internați cu 80% din veniturile pe care le realizează din pensii, indemnizații sau din alte drepturi acordate potrivit legii, cu excepția indemnizației primite pentru încadrarea într-un grad grav de invaliditate.
 

În măsura în care membrii familiilor acestora nu au venituri proprii și nu beneficiază de internare în instituții de asistență socială, contribuția de 80% este defalcată pe toți componenții familiei, suma astfel rezultată reprezentând contribuția pe are o va achita asistatul într-un centru rezidențial. Nivelul de contribuție a fost stabilit de aleșii județeni, prilej cu care a fost aprobat și costul mediu lunar de întreținere a persoanelor asistate în centrele rezidențiale pentru persoane adulte cu handicap din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului pe anul 2009. La Sasca Mică, acesta este de 1953 lei/persoană, la Costâna – de 3033 lei, la Mitocu Dragomirnei – 2719 lei, la Pojorâta – 1669 lei. La Centrul pentru Persoane Vârstnice și de Reabilitare Socială Zvoriștea, contribuția este de 60% din valoarea veniturilor personale, fără a se depăși costul mediu lunar de întreținere de 886 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: