Adriean Videanu visează la “independență energetică totală” pentru România

Ministrul economiei, democrat-liberalul Adriean Videanu, a spus la Suceava că includerea Gazprom în proiectul depozitului de gaze de la Mărgineni-Roman va asigura României o „independență energetică totală” pe timp de iarnă, discuțiile bilaterale urmând să aibă loc în a doua parte a lunii iulie.
 

„Am trimis o adresă președintelui Gazprom Export, Medvedev, care este și vicepreședinte al Gazprom, și am convenit ca în a doua parte a lunii iulie să facem întâlnirea între cele două comisii mixte, astfel încât să putem să ne apropiem de finalizarea demersului nostru”, a explicat Adriean Videanu. Ministrul a declarat că se prevede realizarea unei companii mixte în care fiecare parte (Romgaz și Gazprom) să dețină câte 50% din acțiuni și a adăugat că Romgaz a angajat deja realizarea studiului de fezabilitate pentru depozitul de la Roman-Mărgineni. Adriean Videanu a mai spus că el crede „într-un parteneriat onest”, cu precizarea că „ceea ce noi încercăm să realizăm prin acest parteneriat este asigurarea securității energetice a României”. Ministrul a mai adăugat că, în conformitate cu legislația în vigoare, în momentul în care s-ar declara situația de urgență, Transgaz, în numele statului, dispune, indiferent de forma de proprietate a gazului înmagazinat, de modul de utilizare a gazelor. Videanu a subliniat că, față de capacitatea actuală, de 3 miliarde mc existentă, prin acest parteneriat capacitatea va fi mărită cu aproape 2 miliarde mc, astfel asigurându-se o independență energetică totală pe timp de iarnă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: